Mål och Syften Artiklar Politik SpråkHistoria Konst och Kultur Historiska Bilder

Arkiv  | Länkar | Kontakta Oss |

Israels nye ambassadör: ETT STARKT ISRAEL TILL FÖRSVAR ÄR YTTERST VIKTIGT

På den årliga manifestationen, 6:e året i följd, för Israelvänner på Raul Wallenbergs Torg i Stockholm samlades ett par hundra personer med stort engagemang för att ta del av de tiotal talare för visat stöd för staten Israel och israeler. Huvudtema var mänskliga rättigheter, och rätten till Israels existens som stat. Saskia Pantal, president för Sionistiska Federationen i Sverige och arrangör för manifestationen välkomnade i sitt öppningstal den nye ambassadören i Sverige, Ilan Ben-Dov, och tackade hjärtligt för deltagarnas närvaro.

Israels nye ambassadör Ilan Ben-Dov hade en viktig punkt att framföra, och det är varför Israel måste vara stark. Staten Israel, den enda demokratiska landet i Mellan Östern, omgärdat av diktaturstater med terrororganisationerna; Hizbollah, Hamas och ISIS som vill utplåna Israel, är huvudorsaken till varför Israel måste vara stark för att försvara sig angav ambassadören.

Lars Adaktusson (KD) och EU-Parlamentariker, även ordförande för Vänskapsförbundet Sverige-Israel var på samma linje med den nye ambassadören i sitt tal på manifestationen. Israel är omgiven av diktaturstater som vill utplåna Israel. Det är inte Israel som bör förändras efter diktaturstaternas maktstyre, utan det är dessa stater som bör förändras efter Israel. Israel är den enda viktiga Demokratiska landet i regionen som vi måste stötta och låta existera betonade Lars Adaktusson.

Med de två huvudtalare av 9+1 som medverkade på Manifestationen avslutades mötet med Israels nationalsång. Saskia Pantal tackade alla Israelvänner hjärtlig för deras närvaro och stödet för Israel och israeler i övrigt.

Gabi Gallo från Arameiska Demokratiska Organisationen och Israelvän närvarade på manifestationen och passade på att presentera sig för Israels nye ambassadör Ilan Ben-Dov med några minnesbilder från manifestationen, och hoppades på ett möte med ambassadören och för försatt vänskap med Israel.

Israels nye ambassadör Ilan Ben-Dov hade en viktig punkt att framföra, och det är varför Israel måste vara stark.

 

Lars ville också förbättra den fientliga relationen som Sverige haft mot Israel under de senaste åren.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt