Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Prinsen av Wales på besök i Turabdin.

Under sitt besök i Turkiet så passade prins Charles även på att åka till sydöstra Turkiet för att ta del av den rika kulturella skatt som området besitter. Prinsen besökte både kristna religiösa monument och muslimska. Under sitt snabba besök i staden Mardin så gästades flera arameiska (syrianska) kloster av prins Charles.
Det mest anrika klostret i området Deyr d'Zahfaran med ett ursprung från 400-talet och en 400 årig historia som det officiella patriarkalsätet var givetvis något som inte undgick prinsens besök i området. Där fick Hans Helighet biskopen Saliba Özmen chansen och gästa prins Charles och samtidigt passa på att skänka en symbolisk gåva i form av en bibel på arameiska (syrianska) som är ett av världens äldsta skriftspråk.

Idag uppgår den kristna befolkningen i Turkiet till ca 0,3 % av den totala befolkningen. Även om Turkiet genomfört en massa reformer så är situationen för de kristna fortfarande mycket tuff. Enligt New Yorks baserade Human Rights Watch (HRW) så fortsätter åklagare att idag väcka åtal mot skribenter och poltiker som uttrycker ett religiöst eller etniskt perspektiv på sin politska uppfattning för rasistiskt eller religiöst hat såväl som förolämpning av en statlig instutition.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt