Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

    SYRIANSKAS RÖDGULA FÄRGER HOS ASSYRISKA!

 Bildresultat för Assyriska FF

Assyriska FF 1976

FRÅN BÖRJAN SYRIANSK SEDAN OMVÄND

Aram Baryamo

2016-11-29

 På denna bild ser vi att Assyriska hade från första början Syrianskas vackra rödgula färger på sina fotbollströjor. Fotot är tagen år 1976 och Assyriska skall ha spelat fram till år 1980 i Syrianskas rödgula färger tills laget bytt till vitt färg på sina fotbollströjor. Ett foto finns utställd i Ashuriska Föreningens kansli och två olika bilder finns på hemsidan Assyriska FF (bilder). Varför har de bytt till vitt färg på sina fotbollströjor, då från första början hade dem arameiska-syrianska flaggans rödgula färger, kan man undra. Vitt betraktas idag osmaklig och inte som en speciell vacker färg, den förekommer oftast som design på nattpyjamas och andra underklädsplagg och väldigt vanligt som Gellabiye färg bland araberna. Att man valde vitt färg är att den ashuriska trasflaggan, som är en kopia av araméernas krigstecken, består till största delen av vittfärg, därifrån har även färgen på fotbollslagets tröjor sin grund.

 

 Idag ser vi en liknande kopia av den hos utbrytargruppen i den ashuriska rörelsen som flagga. Varför har dem snott araméernas krigstecken och använder den som flagga kan man ifrågasätta. Araméernas krigstecken som ashurisk flagga designades på slutet av 60-talet och består till största delen av en vittfärg, därifrån har färgen även på fotbollslagets tröjor sin grund.

 Assyriska FF har nämligen åkt ut superettan i år efter kval och kommer att spela i division ett nästa år. Skicka dina kondoleanser till Assyriska FF och säg ALOHO MHASELIN. Nu har Assyriska FF och dess supportrar fått sig en läxa och blir inte lika uppkäftiga och kaxiga som förut i en lägre division.

Assyriska hotas av konkurs och förbud att träna på Södertälje Fotbollsarena.

Efter nedflyttningen till division ett har åtta spelare lämnat klubben för att de inte vill spela i en lägre division dels för att klubben inte klarar av kostnaderna. Assyriska tvingas bort från Södertälje Fotbollsarena, på grund av konsekvenserna av nedflyttningen men också för att de inte uppfyllt kraven som Södertälje kommun ställt. Det handlar om att de inte betalat planhyrorna som de ska, de skulle redan i september ha betalat en skuld på 615 000 kronor. Assyriska har väldigt ont tid på sig att nå en överenskommelse före årets slut, i december måste allt ha nåtts, annars är risken att Assyriska FF kan tvingas bort helt ut på gatan från Södertälje Fotbollsarena, detta enligt kommunens förenings- och anläggningschef Anders Siljelöf.   

                    

Glädjescener hos hjältarna i Syrianska FC efter att har vunnit kvalet.

Däremot har Syrianska FC som också kvalat i år klarat sig galant och kommer att spela kvar i superettan, GRATTIS. Det var aldrig någon stor fara för Syrianska i kvalet. Syrianska vann kvalet överlägset mot Wasalund med hela 5-1 totalt över två matcher.

 

Hjältarna i Arameiska IF som klarat uppgången till division ett

Stora gratulationer även till systerklubben Arameiska Syrianska i Norsborg som tog klivet ur division två och ska spela i division ett 2017. Efter att ha åkt ner från division ett till tvåan 2010 har nu klubben efter fem år klarat sig åter igen och åkt upp till division ett. Arameiska vann med 62 poäng och hade sex poängs skillnad från andra plats med 56 poäng.

Spelarna i Arameiska IF höll sitt löfte och klarat det som RIKTIGA ARAMEISKA HJÄLTAR. AV ER HJÄLTEMODIGA KÄMPAVILJA AVSLÖJAR NI ATT NI HÄRSTAMMAR FRÅN DEM MÄKTIGA ARAMÉERNA.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt