Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Demonstration i Esklistuna

080419

Lördagen den 19 April deltog den Arameiska Demokratiska Organisationen, ArDO i en manisfestation som anordnades av den syrianska föreningen i Esklistuna för att visa sin solidaritet med sin kristna folkgruppen i Irak och för ett fördömande av den lidelse de genomgår i form av förtryck, förföljelse, fördrivning och systematiskt dödande, av vilka Fader Josef Adel Aboudi blev den sista offret i raden. Demonstrations deltagarna marcherade till Stor Kyrkan i Esklistuna där flera tal hölls och man slog fast vikten av bevarandet och stöttande av den kristna närvaron i Irak genom att den irakiska central regeringen och de allierade tar sitt ansvar gentemot den irakiska kristna befolkningen. Bland talarna fanns ordföranden för Syriac Universal Alliance SUA, Gabriel Marawgeh och doktorn Wadi Hanna Hetti och representanten för Folkpartiet, Metin Hawsho.

Ordföranden för Arameiska Demokratiska Organisationen (ArDO) Gabi Gallo tillsammans med ordföranden för Syrianska Ungdoms Förbundet, SUF Habib Dilmac.

Ordföranden för ArDO Gabi Gallo tillsammans med ordföranden för Syrianska  föreningen i Esklistuna Shokri Kaya och David

Ordföranden för Syriac Universal Alliance SUA, Gabriel Marawgeh.

Metin Hawsho, representant för Folkpartiet.

Doktorn Wadi Hanna Hetti

Ordföranden för ArDOGabi Gallo tillsammans med Doktorn Wadi Hanna Hetti

Suryoyo SAT fotografen.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt