Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Arameiska Demokratiska Organisationen fördömer

English

Arabic

 090713

Arameiska Demokratiska Organisationen fördömer de barbariska attackerna mot de arameiska kristna kyrkor (kaldeiska och syrianska), som ägde rum söndag den 12 juni 2009 i Irak och som krävde fyra människors liv och skadade ett tiotal andra.

Den fega terroristhandlingen kommer inte att kunna påverka de kristnas viljestyrka att kämpa vidare för sitt land vars ärorika historia och välkända civilisation de står bakom.

Den Arameiska Organisationen lägger skulden bakom denna fega handling på Irakiska regeringen och  Arabförbundet för dess negativa inställning i denna fråga där man agerar som åskådare gentemot de politiska attackerna mot de kristna i Mellanöstern för att fördriva dem från sina hemländer.

Den Arameiska Organisationen kräver att den irakiska regeringen stärker sitt grepp om de kriminella elementen och griper dem och ställer dem inför rätta tillsammans med de som står bakom de politiska attackerna mot den kristna ursprungsbefolkningen i Irak för att på så sätt skrämma dem och tvinga dem att utvandra.

Den Arameiska Demokratiska Organisationen vill visa sitt deltagande med de drabbade kaldeiska och syrianska kyrkorna och speciellt med de arameiska familjerna som har förlorat en familjemedlem i attackerna och som har blivit ett i raden av kristna martyrer.

Arameiska Demokratiska organisationen

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt