Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Några ord från ArDO till Hizbollah´s kristna allierade.

 

061208

Arameiska Demokratiska Organisationen i Sverige

ArDO stöder den Maronitiske patriarken mot de dumsinta ledarna och deras lika dumsinta spel de utövar i Libanon just nu

ArDO skulle vilja påminna ex-ministern Sleimen Franjiye om att det han sade om Patriarken Sfier inte har något gemensamt med den ärade familjen han kommer ifrån. 

Patriarken Mor Nasrallah Boutros Sfier är den andlige ledaren för den Maronitiska kyrkan men också en stark försvarare av de kristna i Mellanöstern.

Till Sleimen Jr säger vi: Vår broder, kom tillbaka till den rätta libanesiska linjen och slut upp bakom dina kristna bröder och systrar.Vi vet att du innerst inne vill det. Du är välkommen tillbaka.

Till Marada rörelsen säger vi: Ni är en kär del av vårt folk. Vi vill se er i Ceder revolutionen och inte i den islamistiska revolutionen inspirerade av Khomeini.

Var vänliga och gå tillbaka till historien och läs om den gamla Marada rörslen så kommer ni att finna dess hjälte insatser som gör Zgharta regionen så speciell.

Till Ex generalen Michel Aoun´s allierade säger vi: Många av er tillhörde de riktiga frihetsförsvarare i Libanon och speciellt för de kristna när situationen var som värst. Fördärva inte er historia genom att låta er förknippas med de aktioner som Aoun tar och Hizbollahs tryck på Libanons regering.

Till ex-Generalen Michel Aoun säger vi: många av oss stödde dig under de år som har gått och det är med sorg i våra hjärtan som vi idag följer din politiska linje.Vi uppmanar dig att gå tillbaka till din linje och stå fast för sanningen. Vi tvingade inte ut syriska regimen från Libanon tillsammans via dörren för att du sedan ska ta tillbaka den via fönstren igen.

Till den Fri Patriotiska rörelsen säger vi: ni är inte vad de andra tvingade er in i. Ni är mycket bättre än att vara på de ultra arabister och baathister i Libanon.(vi ska inte nämna några namn denna gång)

Detta är inte ni. Kom tillbaka till ceder revolutionen där ni utgjorde ryggraden.

Ni och vi hade gemensamma libanesiska mål förut. Glöm ej dessa mål.

Vad vi har kunnat se och bevittna i TV rutan på senaste tiden är inte ni..

ArDO fortsätter att arbeta för Libanon och för den arameiska kristna folket.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt