Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Abeer Nehme i Sverige

091026

Den arameiska maronitiska sångerskan med sin änglalika röst Abeer Nehme från den arameiska himmelen, höll fyra konserter på fyra olika platser i Sverige. Den första hölls i den libanesiska restaurangen Al Meza i Hallonhergen i Stockholm, den andra hölls i Göteborg, den tredje hölls i S:ta Marias Syrisk ortodoxa kyrka i Norrköping och den sista hölls i S:t Petrus & Paulus Syrisk ortodoxa kyrka i Hallunda i Stockholm.

Det var väldigt fantastiskt att bara närvara där och lyssna till hennes himmelska röst från Gud den Allsmäktige Jesus Kristus och på Hans heliga arameiska språk, och självklart våra arameiska förfäders språk, språket vilken den arameiska Abgar-dynastin av Urhoy (Edessa) talade, och vilken Mor Afrem skrev sina Mimre och Madroshe på och så vidare. När man lyssnade till hennes sång så kände man verkligen hur rösten nådde ens själv och for genom dina ådror.

Den Arameiska Demokratiska Organisationen arrangerade en middag i den Libanesiska restaurangen Barouk i Märsta (Stockholm), med Abeer Nehme och hennes band, och medlemmar från andra arameiska (syrianska) förbund .

Vi på den Arameiska Demokratiska Organisationen önskar henne lycka till i hennes framtida karriär och fortsätta med att främja den arameiska identiteten till alla araméer från de olika syriska kyrkorna.

 

 

Av: Arameiska Demokratiska Organisationen

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt