Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Beväpning av vårt arameiska folk i Irak är den sista utvägen.

English

Arabic

 13 november 2010


Arameiska Demokratiska Organisationens politiska byrå höll sitt ordinarie möte och diskuterade den svåra situationen för det arameiska folket i Irak mot bakgrund av de brutala massakrerna som utförts av islamistiska terrorister nyligen och gjorde följande uttalanden:

1. Arameiska Demokratiska Organisationen håller den irakiska regeringen och koalitionsstyrkorna ansvariga för säkerheten av det arameiska folket med sina olika kristna och mandeiska grupperingar och andra religiösa och etniska minoriteter.

2. Organisationen betonar behovet av att uppnå vad den krävde sedan början av de militära operationerna ledda av koalitionsstyrkorna i Irak, nämligen skapandet av en autonom region för att skydda vårt arameiska folk, av en internationell styrka från den fria världen med USA och Storbritannien i främsta ledet.

3. Fram till genomförandet av detta krav, uppmanar Organisationen till beväpningen av vårt arameiska folk och etniska och religiösa minoriteter vars existens är hotad, och skapande av egna miliser av egna ungdomar för att kunna försvara sig, likt de Sunnitiska, shiitiska och kurdiska grupperna.


Arameiska Demokratiska Organisationen

Politiska Byrån

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt