Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

    ARAMEISKE TOPPFIGHTERN DAVID TEYMUR VANN I UFC 209

     ArDO    2017-03-15

     Den arameiske-syrianske thaiboxaren 27-årige David Teymur från Norsborg stod natten mot söndag (4 mars) i rampljuset när han trotsade oddsen och vann sin match mot amerikanen Lando Vannata under UFC 209 i Las Vegas, Amerika. Detta blev Davids 39:e seger som han kammat hem. Efter matchen visade David stolthet över sitt arameiska ursprung med att vifta med den arameiska-syrianska flaggan och sjöng ”Ahna Kulan Suryoye” i ett klipp som hans Allstars Training Center laddade upp på Facebook. Syrianerna runt om i världen gladdes stort över Davids seger och visade sin stolthet för denne stål härdade arameiske fightern.

     Araméern David Teymur som hade två raka knockouts inför matchen ställdes inför sitt tuffaste motstånd när han mötte den favorittippade amerikanen Lando Vannata. David besegrade Lando genom ett enhälligt domarbeslut i en intensiv fight. Viaplays MMA-expert Waldo Zapata hyllade honom som en stor stjärna. David tackade alla genom att avsluta sin segerintervju på sitt eget arameiska-syrianska språk och sade: ”Lu hamaydan u Suryoyo kule, kobeno sh´lome vu alfo tawidyotho elaykhon. Eno Grehaykhun.” (Till hela vårt syrianska folk, skänker jag mina hälsningar och tusen tack till er. Jag är er tjänare.”)

     David hade inför matchen ett mycket stort stöd bland araméerna-syrianerna i Sverige och runt om i världen, där även de olika arameiska-syrianska organisationerna förklarade hur stolta de är över David. I segerintervjun som går att se på Facebook tackade David alla i Sverige med att säga: ”Hej på er allihop. Jag älskar er. Tack för ert support. Tack för ert stöd.” Men valde också att avsluta intervjun genom att skänka sin tacksamhet till hela det syrianska folket på arameiska-syrianska.

TEYMUR BROTHERS

DAVID 

david_teymur

RECORD

                 Thaiboxning/K1

Vunnit          39

Knockouter 11

Förlorat       2                   

Oavgjorda    0

 

 

 

     David är en oberäknelig ”south port” med en fruktansvärt hård vänster och förrädiska knätekniker. Hans mellandistans och beräknande blick för tankarna till boxare av världs rang. I ringen är David farlig. Han läser av sina motståndare och planerar sina angrepp för att dela ut ett slag som blir det sista.

”Davids bentekniker är kraftfulla och i kombination
med utmärkt boxning lämnar han inget åt slumpen.”

     Precis som sin äldre bror Daniel så var David tidigt väldigt lovande inom Thaiboxning som ung, i viktklassen precis tyngre än brodern Daniel. Han har en tredjeplacering i A-klass VM i Bankok 2009 och deltagande i EM och som nordisk mästare och ett stort antal titlar som svensk mästare. David har 41 professionella matcher inom K1 & Thaiboxning och har precis som sin bror golvat 11 motståndare och bara förlorat 2 matcher. Han kan mäta sig med de bästa i världen.

     

 DANIEL

daniel_teymur

RECORD

Thaiboxning/K1

Vunnit            27

Knockouter   11

Förlorat         4

Oavgjorda    0

 

 

     Daniel Teymur är en hårt slående fighter med ett stort krigarhjärta. Han är en av de få fighters som likt en kameleont anpassar situationen efter sitt motstånd. Daniel har sedan barnsben varit ett energiknippe med tydliga målsättningar. I en konstellation av tre bröder är han mellanbrodern som fått visa framfötterna för sin uppmärksamhet. Målmedvetenhet och envishet har alltid varit hans styrkor så resultatet behövde inte vänta. Som mycket lovande amatör inom Thaiboxning och tävlandes för de bästa klubbarna i Sverige gjorde han sig snabbt ett fruktat namn. Tävlandes inom VM, EM och NM med ett flertal titlar in SM blev det en naturlig väg för Daniel att hoppa på tåget som professionell utövare inom fighting.

”Ingen figther vill hamna i kortdistans med Daniel.

Det gör helt enkelt för ont.”

     På senare år har även Daniel titulerat sig som dubbel svensk mästare i K1 och Kickboxning. Han är känd i de flesta sammanhang inom fighting i Sverige och är fruktad av sina motståndare. Daniel har mött och besegrat de främsta inom Thaiboxning och Kickboxning i Norden. Daniel har över 30 professionella matcher inom K1 & Thaiboxning med 11 knockouter och bara fyra förluster. Han har uppnått det mesta en fighter kan göra i Sverige och Norden och han känner att det är tid att ta sig an nästa utmaning. Han spås en väldigt ljus framtid i buren och Daniel lovar att bjuda på matcher med starkt innehåll i framtiden.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt