Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

Ett rent provokativt angrepp!


091119
Fredagen den 30 oktober skriver Kinora Awrohum en debattartikel i Länstidningen med rubriken ”Stå upp för vad?”. I denna artikel hoppar socialdemokraten och assyriern Kinora Awrohum på en hel folkgrupp och drar alla araméer dvs syrianer över en och samma kam på ett djupt beklagligt vis. Anklagelserna är så kränkande att de utan omsvep kan jämföras med retoriken i de främlingsfientliga partiernas propaganda. Det här påhoppet på syrianer är bland det grövsta den syrianska folkgruppen råkat ut för i Sverige hittills medialt. Vi undrar ifall det socialdemokratiska partiet i Södertälje står bakom sin politiker i de här påståendena och ifall man accepterar att en politiker uttalar sig på det här sättet? Det är anmärkningsvärt i så fall.
Först och främst kampen ”stå upp för Södertälje”, där assyriska föreningen gjorde egen show utan att förankra det med de övriga föreningar i Södertälje. Det är knappast något att hurra för och det resulterade istället i att många valde att inte delta. Verkningslöst och populistiskt.
Det har varit många bränder och andra kriminella gärningar i Södertälje under de senaste åren, otryggheten i staden har rapporterats till och med i internationell media. Kinora reagerar först när hennes bror hamnar i bråk. Stå upp för vem?
Incidenten på krogen, bråket med Kinoras bror ska naturligtvis fördömas. Vi fördömer det. Allt våld i samhället ska bekämpas. Där är vi överens. Jag skulle inte gå in i en krog med AIK supportrar med en Hammarbytröja på, syrianska boys hade avslutning på fotbollssäsongen i krogen och det resulterade i mindre bråk.
Vi ska inte vara fördömande, rättsväsendet kommer att ha sin gång först därefter kan vi ta del av sanningen i händelseförloppet.
Men, för att få rubriker medialt vinklades incidenten till hundra procent från er sida. Detta motverkar försoning bland araméer/syrianer och assyrier. Väldigt tråkigt, tycker vi. Från assyriska föreningen skriver man sedan en likartad debattartikel som Kinoras, som inte öppnar för försoning utan snarare tvärtom.
Det är fult att låtsas sträcka ut handen för försoning, medan ni i själva verket smutskastar de syrianska organisationerna. Ni tar upp i er debatt artikel branden i assyriska föreningen och gör indirekta kopplingar till fotbollsmatchen mellan syrianska och assyriska, du angriper vår tv-kanal Suryoyo Sat, Syrianska fotbollsföreningen och anklagar de syrianska föräldrarna för att inte kunna uppfostra sina barn. Det är häpnadsväckande och absurt. Sådana anklagelser borde kanske inte ha publicerats i Länstidningen.
Vi har stor tillit till svenska polisväsendet och hoppas att de ska hitta orsak och förövare till branden.
Hatet och aggressionen som du beskriver är nonsens under de tre senaste matcherna har både spelare och supportrar skött sig berömvärt, jag känner inte igen din beskrivning.
Tv-kanalen Suryoyo Sat är självklart pro-syriansk. Det är en arameisk /syriansk tv-kanal och ägs delvis av Syrianska Riksförbundet och dess medlemsföreningar. Att kanalen berömmer Syrianska Södertälje som spelar i superettan, Valsta Syrianska i Märsta, Arameiska/Syrianska i Botkyrka och Syrianska Västerås som spelar i division 1 och alla andra arameiska/syrianska fotbollsföreningar är väl inget konstigt?
Inför varje derbymatch har vår tv-kanal uppmanat alla att avstå från våld, man har bjudit fotbollslagets ledning och våra supporter ledare och talat om för tv tittare att de som inte följer regler och uppträder provokativt ska lämnas till polisen och att de åskådare som inte sköter sig kommer att stängas av från kommande fotbolls matcher.
Suryoyo Sat är en arameisk/syriansk tv kanal som vi är stolta över, vi är stolta över våra programledare fotbollsledare, kyrkoledare, föreningsledare, alla dessa hjältar jobbar ideellt för integration samt för behållande av vår kultur arameiska/syrianska identitet och vårt arameiska språk och vår kristna tro.
Ärligt talat Kinora Awrohum - Är det inte ni själva som provocerar, som ständigt i era hemsidor och i media i övrigt kränker oss och vår historiska benämning araméer/syrianer. Ni skriver ”assyrier (vissa som kallar sig för syrianer och kaldéer)”, är ni inte stolta över er benämning. Varför vill ni benämna oss och kaldéer för assyrier till varje pris – är inte detta provocerande?
De arameiska syrianska organisationerna är mot våld, motverkar orättvisor och jobbar för ett mer tryggare och integrerat samhälle.

http://lt.se/nyheter/debatt/1.617119-sta-upp-for-vad-

Arameiska Demokratriska Organisationen i Sverige (ArDO)

ArDO politiska byrå

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt