Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

English

Av.Roni Doumit Harb

Från Beirutmodet till bombade Beirut på några år

 Beirut, Mellanösterns pärla och huvudstaden i Libanon som en gång i tiden var kallat Medelhavets Schweiz.

Beirut var känt i Svenska ögon för sina vackra stränder, soliga somrar och glittriga nätter som erbjöd det bästa av väst och öst världens smaker. Detta var dock inte allt som hade blivit trendigt i Sverige. Modet från Beirut hade nått Sverige och på 60 talet kom Beirut väskan.

 Beirut väskan var en häftig väska som hade dubbla dragkedjor och järn knappar som öppnade väskan på ett enkelt och smart sätt.

 Åren gick och myten runt Beirut kom att försvinna och bytas ut mot nya myter.

Denna gång var det förödelse, bomber, elände, krig på alla sätt man kan föreställa sig och total kaos som följde med namnet Beirut. I Svenskt underhållningsprogram kom nya skämt som döpte om huvudstaden till ¨Bombade Beirut¨.

 Terroristerna som förstörde Beirut då har gett förstörelse pinnen till andra grupper nu där de försöker göra samma sak. Idag är det dock så att folk är vaknare och klokare än förr. Idag är det internationella samfundet enat bakom alla beslut som stödjer demokratin och stabiliteten i Libanon.

 Beirut kommer precis som den Feniciska fågeln, Fenix att återuppstå ur askan och visa världen att den kan ge jorden allt det goda som den aldrig kunde få från sina grannar.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt