Mål och Syften   Artiklar  Politik  Språk  Historia  Konst och Kultur    | Länkar | Kontakta Oss |

English

Av.Roni Doumit Harb

Dags för Sverige att återigen vara ett land för de levande

080602

 Man kan födas med för lite syre och då får man problem i livet. Man kan bli hjärnskadad eller bara halka efter i sin utveckling och sluta med ett komplicerat socialt beteende. Dessvärre så har det visat sig att det finns allt för många i vårt samhälle som föds med rätt syre men samhället runt omkring dem tenderar att ge dem för lite syre och stryper deras möjligheter till personlig utveckling.

När ska vi i Sverige vakna upp och börja leva igen? Börja fokusera på det viktiga i livet, nämligen varandra.

Så som jag ser det finns det tre olika sorters människor vi borde börja lyssna och respektera mera.

  1. Föräldrar som inte längre får vara föräldrar med sista ansvaret för sina barn.
  2. Lärare som elever inte längre respekterar och lyssnar på.
  3. De äldre i samhället som sitter på många års erfarenheter som är guld värt för varje ungdom som ska hitta sin väg i livet.

Folk lyssnar inte på varandra längre, vi hör att någon pratar men vi lyssnar inte till personen. Vi är så upptagna med nya saker i livet men vi hinner inte göra det livet har bett oss att göra.

Vi hinner inte umgås med varandra på ett normalt avslappnande sätt.

Vi hinner inte ta hand om oss själva genom att bry oss om andra.

Folk tenderar att tro att staten ska sköta om allt för oss. När vi är små behövs inte våra föräldrar för att försörja oss, staten gör det. När vi blir gamla behöver vi inte våra vänner och våra barn. Staten ser till att jag får allt och någon anställs för att komma förbi mig varje dag och säga hej.

Det är bara att konstatera att detta experiment med att förstärka statens roll på bekostnad av försvagade andra element i samhället har misslyckats.

Att det är högst antal depressioner och till slut självmord i de mest utvecklade välfärdstaterna vittnar på detta.

Många flyr till Internet världen och andra elektroniska alternativ. De lyckas skapa en liten lycka så länge det varar, men så fort elen går kommer de att upptäcka hur ensamma de egentligen är och då kommer även deras personliga el att gå.

 Om det är kulan, mörkret, distansen till omvärlden och till sina nära och kära inne i landet som är orsakerna vet jag inte, men en sak vet jag. Vi måste ändra synen på varandra och på oss själva. Vi måste öppna oss för våra grannar och vara öppna för främlingar. Ingen kommer att äta upp dig om du ler i Ica kassan eller om du hejar på någon du inte känner när du är ute och promenerar. Små saker som kan skapa en annan känsla för livet i sig så att den kan kännas mera levande.

Mina damer och herrar, för allas vårt bästa, det är dags att låta Sverige återigen bli ett land för de levande.

 | Start |

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt