Mål och Syften Artiklar Politik SpråkHistoria Historia och Kultur

  | Länkar | Kontakta Oss |

Master i Mellanösternstudier, Uppsala universitet-Sverige.

 

English

Roni Doumit Harb


George Bush, den starke ledaren från väst

081223

Det är inte ofta världen får se en stark ledare på papper och som är stark och modig och ärlig i verkligheten också.

Detta har dock varit fallet med George W Bush, President i USA mellan 2000-2008. 

Mr. Bush såg faran i ögat när den kom till New York och Washington, istället för att backa gick han istället till anfall och har hållit allt han har lovat.

Han har tagit bort eller tvingat fram ett nytt beteende i många regimer som ansågs hota USA:s säkerhet. Exemplen är många, några är Afghanistan, Irak och Libyen.

Texas sonen George Bush visade under sin senaste resa till Irak att detta land är på god väg att bli bättre och friare. Att en man kan kasta sina skor på en President har aldrig hänt i Mellanöstern. Denna man är varken död nu eller sitter inlåst under jorden utan kontakt med omvärlden. Han finns i häkte och ska dömas rättvist. Han har full kontakt med sin familj, sin advokat och media.

Denna Amerikanske president stod på sig när skorna kom flygande mot honom, andra presidenter hade gått på marken och sprungit ut ur rummet och låtit säkerhetstjänsten ta hand om det hela, men inte Bush. Han lät inte sina vakter ingripa och tog det hela mycket lugnt. Detta tyder på en styrka i sin roll som ingen annan hade kunnat visa.

Mannen som kastade skorna däremot, den så kallade journalisten visade tecken på feghet och otacksamhet som inte går att beskriva. Vi ska inte glömma att TV kanalen som denna journalist jobbade på, Al Baghdadiya TV kunde inte öppna och börja sända förrän Bush hade tagit bort Saddam Hussein. Detta var tacken…

Jag vågar i alla fall tacka George Bush i slutet av hans mandat för allt han har gjort och allt han har försökt göra för att göra Mellanöstern lite säkrare och lite mera demokratisk.

Ett jobb som nästan är omöjligt med allt vad det innebär när man kombinera demokrati med Arabvärlden och Islam.

 

Artiklarna som publiseras på denna sida representerar enbart dess författares åsikter och inte webmaster åsikt

 | Start |